За най-малките от ADIANAM * DTHРаздел: Уроци

Рисуваме Бухал

Ако обичате да рисувате, без значение как - на лист хартия... или с помощта на компютър... бухалът не е труден за рисуване.
Ще видите, че наистина е така.

Вашето бухалче няма да е като моето.
То дори може би ще е много по-красиво.
Да започваме!

Стъпки
Анимирани стъпки
Окончателен резултат
Краен резултат

Вместо увод

Ако рисувате върху лист с моливи, тогава вземете нов, чист бял лист, средно-твърд черен молив. Не забравяйте, че рисуваме контурите на бухала. Което означава да не натискате силно с молива, а само лекичко да нанасяте тънък контур. Защото стъпка по стъпка ще правим ОСНОВНИТЕ елементи на бухалчето. Едва след това ще оцветяваме и разкрасяваме.

Ако рисувате с помощта на компютър, тогава отворете нов файл с бял фон и изберете ОВАЛ. Не знам къде измежду инструментите е, защото нямам представа с каква програма рисувате. Те са толкова много и няма начин да познавам всяка една от тях. Но знам, че във всички такива програми има такава възможност - овал.

Скициране

 1. Рисуваме овал - за тялото, а отгоре - триъгълник за част от главата. Забележете, че тригълника се допира точно в горната част на овала. (Фиг. 1)
 2. Рисуваме два по-малки овала за очите. Рисуваме с черен молив, леко - ако е на лист. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук е използван червен цвят за да се покаже какво точно рисуваме. (Фиг. 2)
Рисунка на Фиг. 1
Фиг. 1
Рисунка на Фиг. 2
Фиг. 2
 1. Рисуваме клюна и крачетата. Клюнът е всъщност част от триъгълник, а крачетата са съставени от малки овалчета - всяко едно от по три еднакви. Показано е със зелено какво точно рисуваме. (Фиг. 3)
 2. Рисуваме крилете. Не се притеснявайте, ако не успеете от първия път - внимателно "изтрийте" и опитайте отново. Накрая добавяме две наклонени линии за да оформим част от главата. Показано е с лилаво къде и какво точно рисуваме. (Фиг. 4)
 3. Рисуваме очите, завършваме главата и тялото.
  • За очите - две малки кръгчета и две наклонени линии.
  • За главата - една дъга и изтриване на част от правата линия.
  • За тялото - две дъгички.

  Продължавате да рисувате с черен молив. Или с черен цвят - ако е на компютър. Тук с червено е показано къде точно рисуваме. (Фиг. 5)

Рисунка на Фиг. 3
Фиг. 3
Рисунка на Фиг. 4
Фиг. 4
Рисунка на Фиг. 5
Фиг. 5

Оцветяване

На Фиг. 6 са показани основните цветове, които ще използваме:

С малко тъмно-кафяво можете да нанесете светлосенки около горната част на главата, под крилете до тялото и в горната част на очите, а с черно или тъмно-синьо - в долната част на очите. Импровизирайте и ще получите невероятни ефекти. (Фиг. 7)

Рисунка на Фиг. 6 - основни цветове
Фиг. 6 - основни цветове
Рисунка на Фиг. 7 - светлосенки
Фиг. 7 - светлосенки

Краен резултат

Бухал DTH
Голям вариант